Futás a kétszámjegy felé..

Futás a kétszámjegy felé..

Gondolkodom...

2015. április 15. - drAti78

Namost az van, hogy október 4-én félmaratoni verseny (is) lesz Szombathelyen.

Jelenleg 7 km-t tudok biztosan - mert ugye megtörtént - futni. Szerintem 10 is menne, mert nem az utolsókat rúgva értem el a 7. km-t, de ezt most hagyjuk. 

Ha az eddigi tempómban, lassan, de biztosan emelgetem a távot, akkor április végére 8, májusban 8-9 km lesz az adag. Júniusban tehát elvileg 10.

Ha elérem a 10 km-t akkor nem akarom növelni, hanem kicsit elkezdem fejleszteni a tempót, illetve arra figyelek, hogy minél többször, egyre biztosabban menjen a táv.

Ha június - július hónap erre rámegy, akkor augusztusban egyszer egyszer futhatok hosszabbat is. Mondjuk kéthetente 12 -15 km-t. Szeptemberben akár hetente 2x10 egyszer 15 is mehet.

Ha ezt a tervet tudom tartani, és mellette még lemegy pár kiló, /holnap megint mérlegelés, nem kicsit várom az eredményt.../ akkor elvileg a félmaraton is meglehet. Pláne, hogy úgy tudom nem lesz záróbusz

Van ez a napvisszámlálós alkalmazás a telómon. Mindenesetre beütöttem. Még 172 nap, azaz majdnem fél év van a versenyig. De azért nem tűnik egyszerűnek.

Szóval még nem döntöttem el, hogy rámegyek, vagy nem. Egyelőre legyen csak meg júniusban a 10 km. Aztán majd meglátjuk...

 

Holnap mérlegelés! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszamjegy.blog.hu/api/trackback/id/tr277370986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rehlaci · Http://Futoikrek.blog.hu 2015.04.16. 12:15:56

Reh! Felejtsd el az idei félmaratont. Értelmetlen! A nyári hónapok csak előre szólok, hogy elég nehezek lesznek sebességnövelésre a meleg miatt. Majd növeljük a távokat is, de majd legyen meg a 10 km 1 óra körül idén, aztán utána lehet félmaratonon gondolkodni. LEhet, hogy meg fogod tudni csinálni októberre, de nem kell sietni, hogy az első ne kínszenvedéses 2,5-3 órás legyen. Csak szépen fokozatosan!

RabiMiki · http://ittfutok.blog.hu 2015.04.17. 18:09:14

Szia! Nem érdemes túlvállalnod magad szerintem sem. Menjenek lazán a tízek, érezd nehezebbnek mondjuk a 16-18k-t, és akkor majd a drukk elvisz 21-ig. Mondjuk jövőre.
süti beállítások módosítása